Projekat javnih tribina IN VIVO

Reading Time: < 1 minute

Cilj projekta javnih tribina u produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, pod zajedničkim nazivom “In Vivo”, jeste da se kroz javni razgovor, moderno koncipiran, razgovara sa uglednim ličnostima iz sfere kulture i društvenih oblasti usko vezanih za kulturu shvaćenu u širem smislu – o fenomenima, uzrocima i posledicama dominantne kulturne paradigme koja je pogodno tle za restituciju totalitarnih ideja i ideologija na političkoj i društvenoj sceni Srbije, kao i o ulozi medija i novinara u promociji te paradigme. Projekat “In Vivo” sastojao se od osam (8) tribina koje su se održale u Novom Sadu u periodu od 1. septembra do 31. decembra 2005. godine, u prostoru Muzeja Vojvodine.

  • DUHOVI PROŠLOSTI: Život i priključenija Radovana Karadžića

    Muzej Vojvodine, Novi Sad, 29. 10. 2005, 19h. UČESTVOVALI: Lazar Stojanović, reditelj, Borka Pavićević, direktorica Centra za kulturnu dekontaminaciju, Janja Beč, sociološkinja, Nenad Čanak, antiratni aktivista i predsednik LSV

  • Kultura i mediji: Kulturna rupa na medijskoj svirali

    Muzej Vojvodine, Novi Sad, 17. 11. 2005, 19h. UČESTVOVALI: Dragan Koković, sociolog, Ivan Medenica, umetnički direktor Sterijinog pozorja, Mileta Prodanović, književnik i likovni umetnik, Slobodan Tišma, književnik i multimedijalni umetnik, Branimir Stojanović, filozofski pisac.

  • Domaći mediji o Kosovu: Nemoguća misija

    Prostorije NDNV-a , Novi Sad, 18. 11. 2005, 19h. UČESTVOVALI: Radovan Kupres, programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava, Vera Šoti, novinarka, Žužana Serenčeš, novinarka, Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV.

Print Friendly, PDF & Email