Strategija

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) je razvilo strategiju za period 2020-2025 s ciljem unapređenja novinarske profesije i zaštite novinara. Ova strategija se temelji na ključnim vrednostima organizacije, kao što su odgovornost, nezavisnost, profesionalnost i solidarnost. NDNV deluje u kompleksnom političkom okruženju koje često ugrožava slobodu medija, ali ostaje posvećeno borbi za slobodno i profesionalno novinarstvo.

Strategija NDNV-a je podeljena na dva glavna pravca: programski i organizacioni. Programska strategija se fokusira na unapređenje medijske pismenosti, negovanje profesionalnih standarda novinarstva i osiguranje slobode i zaštite novinara. Specifični ciljevi uključuju edukaciju mladih o značaju kvalitetnog novinarstva, promociju etičkog novinarstva, i podršku lokalnim novinarskim inicijativama. Takođe, obuhvata poboljšanje mehanizama za prijavu pretnji, pritisaka i napada na novinare, kao i unapređenje medijske legislative koja garantuje nezavisnost regulatornih tela.

Organizaciona strategija NDNV-a uključuje ciljeve kao što su samoodrživost, profesionalizacija organizacije i zaposlenih, te aktivan rad sa članstvom. NDNV teži diversifikaciji svojih prihoda, unapređenju interne i međusektorske komunikacije, i pružanju prilika za profesionalni razvoj zaposlenima i članovima tima. Organizacija se fokusira na jačanje kapaciteta svojih članova kroz kontinuiranu edukaciju i podršku, kako bi se osigurala održivost i efikasnost u sprovođenju svojih ciljeva.

Da biste se upoznali sa detaljima našeg rada u narednom periodu cela strategija je dostupna na srpskom, engleskom kao i na mađarskom jeziku.

Print Friendly, PDF & Email