#DONIRAJ

Reading Time: 4 minutes

Dragi čitaoci, kolege i prijatelji,

Slobodno, objektivno i potpuno informisanje uvek je bio osnovni motiv našeg rada. Kako bismo vam donosili najbolje i najvažnije priče, nalazili smo i nalazimo različite načine da očuvamo standarde i kodeks novinarske profesije koja doprinosi izgradnji kritičke javnosti i društva slobodnih građana. U vremenu kada je sloboda medija u našoj zemlji ozbiljno narušena, mi ostajemo jedino odgovorni interesu javnosti – vama, našim čitaocima. Uvereni smo da jedino zajednički možemo da pomerimo stvari ka boljem. Zato smo u okviru redakcije portala Autonomija na srpskom i mađarskom jeziku i Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) pokrenuli onlajn platformu za podršku našem radu, odnosno servis za donacije čitalaca.

Naši novinari i urednici koji već deset godina omogućavaju da naši sajtovi budu prostor za priče i ljude koji su zapostavljeni ili “proterani” iz javnosti, proteklih meseci pripremali su nova rešenja koja će nam omogućiti da postanemo bolji i efikasniji, a po ugledu na neke od najvećih svetskih medija koji takođe podršku nalaze u saradnji sa čitaocima.

Naša ekipa je rasla i razvijala se, prošli smo teške ali i uspešne trenutke, i za sve to vreme najveću podršku dobijali smo od vas, jer ste upravo vi ti koji prepoznaju vrednosti i teme kojima se svakodnevno bavimo. Naši portali postali su oaza kritičkog mišljenja, a naši novinari saveznici građana širom Vojvodine, Srbije, regiona i sveta. Poverenje koje smo uspostavili motiviše nas da napravimo iskorak ka zajedničkoj saradnji.

Šta od toga imamo i vi i mi? Imamo savez građana i novinara! Imamo savez hrabrih. A hrabri mogu preživeti ne samo ako se budu držali zajedno, već pre svega ako se budu umrežavali i povezivali.

Zašto je potreban takav savez i vama i nama? Zato što živimo u okruženju u kojem je kritika označena kao “napad” umesto kao “podsticaj za napredak”. Zato da bismo mi nastavili da objavljujemo kvalitetne istraživačke i analitičke priče, kvalitetne kolumne, reportaže, vesti i izveštaje… I zato da biste vi bili upoznati sa svim odlukama, događajima i pojavama koji kreiraju ili određuju odnose u društvu.

Osim toga, naši portali su svojevrstan “hub” za mlade, talentovane novinare, koji često u našim medijima prvi put dobijaju šansu da objavljuju svoje tekstove uz pomoć i podršku iskusnijih kolega. Želimo da nastavimo da radimo sa novim generacijama i doprinesemo da i buduća medijska scena dobije najkvalitetnije stručnjake, kako je ne bi progutali proizvođači i prenosioci lažnih vesti.

Takođe, želimo da nastavimo da pišemo na mađarskom jeziku, kako bi i ova zajednica imala medij koji nije “zagađen” politikom ili raznim drugim uticajima na uređivačku politiku.

Želimo da svaka lokalna vlast čuje pitanja naše istraživačke redakcije – pitanja koja ste im postavili vi i koja vi smatrate da su važna za vaše živote i odluke!

Da bi naši portali mogli nesmetano i samostalno da rade potrebno je da autonomija.info, hu.autonomija.info i voice.org.rs imaju kontinuiranu podršku građana, a koliko je novca prošlo kroz naš novi onlajn sistem za doniranje, moći ćete da pratite na brojaču. Mi ćemo vas redovno obaveštavati o tome na šta i kako je vaš novac potrošen i koje priče vam donosimo upravo zahvaljujući toj podršci.

Oni koji u prvih mesec dana kampanje doniraju novac za rad bilo kojeg od naša tri portala, moći će da odaberu i zanimljive poklone (perkove), u čiju izradu su se uključili i naši prijatelji, među kojima i “Daško i Mlađa”, a koje smo napravili kako bismo vam se na još jedan način zahvalili za podršku koju nam pružate, za vaše poverenje i solidarnost.

Ukoliko niste u situaciji da novčano podržite rad naših novinara, značilo bi nam i da ovaj tekst i informacije o mogućnostima doniranja proširite dalje – podelite na vašim društvenim mrežama, pošaljete e-mail ili poruku na Viberu i WhatsAppu…, ili nas pomenite na kafi s prijateljima.

Zahvaljujemo se na vašoj dosadašnjoj podršci i pozivamo vas da se uključite u novu fazu razvoja naših portala i našeg istraživačkog centra.

Pokažimo da nas IMA!
Hrabre priče za hrabre ljude!

 

UPUTSTVA ZA DONIRANJE

Klikom na donations.ndnv.org doći ćete na stranicu na kojoj možete da birate kojim iznosom želite da nas podržite, kojem portalu ste namenili podršku, a mi smo se potrudili da vas ne opterećujemo unošenjem velikog broja podataka.

Da biste uspešno donirali i podržali rad naših novinara, potrebno je:

  1. da odete na stranicu donations.ndnv.org“,
  2. da kao prvi korak odaberete medij kojem želite da uputite svoju donaciju (Autonomija, Hu.Autonomija ili VOICE),
  3. da odaberete iznos,
  4. da kliknete na dugme “Doniraj”,
  5. da unesete minimalni broj ličnih podataka,
  6. da u pregledu donacija odaberete opciju za plaćanje – “Uplata preko računa” ili “Uplata platnom karticom”.

Opcija “Uplata preko računa” će vas odvesti na stranicu na kojoj se nalaze potrebni podaci za popunjavanje naloga za uplatu, u dinarima ili u stranim valutama, a na e-mail koji ostavite tokom upisa ličnih podataka, stići će vam ista informacija, kako bi vam podaci bili uvek dostupni. “Uplatu preko računa” možete obaviti u pošti, banci, e-bankingom i mobilnim bankingom.

Druga opcija “Uplata platnom karticom” vas vodi na zaštićenu stranicu naše partnerske banke – Banke Intesa, na kojoj možete dovršiti onlajn plaćanje. Ovaj servis prihvata sve vrste platnih kartica. Pre konačnog ulaska na zaštićenu stranicu, nudimo vam još jednom pregled vaše donaacije, kako biste potvrdili svoje podatke i iznos.

Ne zaboravite da “štriklirate” kvadratić na dnu stranice koji je potrebno obavezno “otkačiti”, jer time pristajete na “uslove korišćenja” Banke Intesa. Sistem će vas obavestiti o vašoj donaciji putem e-mail adrese koji ste ostavili. U pripremi je i opcija plaćanja putem trajnog naloga, o čemu ćete biti blagovremeno informisani. Kad otvorimo tu opciju biće dovoljno nekoliko klikova da nas trajno podržite!

Veliko hvala!

Vaši
Autonomija, Autonomija.HU i VOICE

Print Friendly, PDF & Email