RRA ispituje zakonitost rada BKTV

Republička radiodifuzna agencija (RRA) saopštila je danas da je pokrenula postupak ispitivanja rada BK televizije,

24. Apr 2006

Reading Time: < 1 minute

Republička radiodifuzna agencija (RRA) saopštila je danas da je pokrenula postupak ispitivanja rada BK televizije, na osnovu izveštaja Odeljenja za monitoring stručne službe RRA. Kako se navodi, tim povodom glavni i odgovorni urednik i direktor BK televizije Milomir Marić biće pozvan na sastanak Saveta RRA u utorak 25. aprila, kako bi se izjasnio o nalazu Stručne službe RRA, koja je kod BK televizije “konstatovala brojna kršenja Zakona o radiodifuziji i drugih propisa”.
“S obzirom da su većinski vlasnici (53,41 odsto) RTV BK telekoma, ‘Evropa osiguranje’ (17,81 odsto) i ‘Astra banka’ (35,60 odsto), firme u procesu likvidacije, i da se do praznika kao direktor u nadležnom registru vodila Bojana Lekić, nije sasvim jasno ko je i kada Marića postavio na to mesto”, stoji u saopštenju.
RRA je najavila da će od BK televizije tražiti “pravno valjane dokaze o imenovanju direktora i glavnog i odgovornog urednika, kao i izapisnik sa sednice Upravnog odbora RTV BK telekom, na kojoj je ta odluka donesena”.
Naglašeno je da Zakon o radiodifuziji ostavlja RRA rok od osam dana za dostavljanje obrazloženje svoje odluke o dodeli korišćenja nacionalnih televizijskih frekvencija.
“Agencija će to pravovremeno i učiniti. Sve ostale interpretacije zakona su pogrešne, zlonamerne i proizvoljne”, saopštila je RRA optuživši BK i neke druge nezadovoljne učesnike konkursa da se bave korišćenjem “poluistina i dezinformacija”.
RRA je naglasila da je Zakonom o radiodifuziji “izričito zabranjen svaki pokušaj uticaja na rad Saveta RRA, koji će preduzeti sve zakonske mere da zaštiti integritet rada Agencije i sopstvenih članova”.

Print Friendly, PDF & Email