Međunarodna ministarska konferencija od 6. do 8. novembra

Međunarodna ministarska konferencija o medijima "Sloboda izražavanja i demokratije u digitalnoj eri - mogućnosti, prava, odgovornosti" biće održana u Beogradu od 6. do 8. novembra, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

01. Nov 2013

Reading Time: < 1 minute

ministarstvoMeđunarodna ministarska konferencija o medijima “Sloboda izražavanja i demokratije u digitalnoj eri – mogućnosti, prava, odgovornosti” biće održana u Beogradu od 6. do 8. novembra, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako se navodi, konferenciju organizuje Ministarstvo kulture i informisanja i Savet Evrope.

Konferencija ministara biće usmerena na razmatranje mogućnosti i prepreke slobodi izražavanja i drugih osnovnih prava i sloboda u svetlu izazova koje postavlja Internet.

Teme konferencije biće uloga medijskih standarda u demokratskim pluralističkim društvima u digitalnom dobu, kako evropska saradnja može unaprediti pluralizam, raznovrsnost i kvalitet u ekosistemu novih medija, da li javni medijski servisi mogu preuzeti ulogu pokretačke snage inovacija i kreativnosti u digitalnom okruženju.

Neke od tema biće i kako medijski konglomerati utiču na proces formiranja javnog mnjenja, samoregulacija medija, medijske koncentracije i zaštita transparentnosti medijskog vlasništva, kao i način promovisanja etičkog novinarstva u onlajn novinarstvu.

Među panelistima biće komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks, specijalni izveštač za promociju i zaštitu slobode mišljenja UN Frank La Ru, predstavnica OEBS-a za medije Dunja Mijatović i generalni direktor Evropske radiodifuzne korporacije Ingrid Deltenr la Ru.

Beta

Print Friendly, PDF & Email