UNS: Vlast u Aleksandrovcu da omogući rad novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti u Aleksandrovcu da omoguće nesmetan rad i izveštavanje novinara.

22. Oct 2013

Reading Time: < 1 minute

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinskih vlasti u Aleksandrovcu da omoguće nesmetan rad i izveštavanje novinara. Dopsinik „Blica“ iz ovog mesta Gvozden Zdravić danas je pokušao da uđe na sednicu Skupštine opštine Aleksandrovac, ali mu je, kako je rekao UNS-u, „portir zabranio sa obrazloženjem da mu je predsednik Skupštine lično zabranio ulaz jer u „Blicu“ piše o malverzacijama u opštini“.

Predsednik Skupštine Tomiša Savković, UNS-u je rekao da „dopisniku „Blica“ nije zabranio ulaz. Naprotiv, želeo je da Zdravić bude na sednici jer je hteo da mu replicira na ono što je pisao u novinama“.

UNS podseća da su više puta opštinske vlasti Zdravića onemogućavale da izveštava sa sednica Skupštine opštine Aleksandrovac.

UNS poziva opštinske vlasti na poštovanje Zakona o javnom informisanju koji propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja.

UNS podseća da su organi vlasti dužni da ravnopravno tretiraju sve novinare i da im omoguće da nesmetano rade svoj posao u javnom interesu.

Print Friendly, PDF & Email