RRA i RATEL: Žalićemo se na presudu

Republička radiodifuzna agencija (RRA) i Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) žaliće se na presudu Privrednog suda u Beogradu kojom je odlučeno da isplate SOS kanalu 650 miliona dinara, rekli su danas predstavnici tih institucija.

13. Aug 2013

Reading Time: < 1 minute

Republička radiodifuzna agencija (RRA) i Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) žaliće se na presudu Privrednog suda u Beogradu kojom je odlučeno da isplate SOS kanalu 650 miliona dinara, rekli su danas predstavnici tih institucija.

Privredni sud presudio je da su RRA i RATEL dužne da nadoknade štetu SOS kanalu u vrednosti od 650 miliona dinara koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije, odnosno dodeljivanjem frekvencije koja je pripadala državnoj televiziji Rumunije.

“Mi ćemo se sigurno žaliti na presudu. Od početka tog procesa mi smo tvrdili da u tom sporu ne treba da učestvujemo. RRA nije nadležna za izdavanje tehničkih dozvola, već RATEL”, kazao je za agenciju Beta Goran Karadžić iz Saveta RRA.

Predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović rekao je agenciji Beta da oni još nisu videli presudu, ali je takođe najavio žalbu.

“Presuda Privrednog suda nije ni konačna, a ni izvršna. RATEL će se žaliti i očekujemo pozitivnu odluku Višeg suda”, kazao je Jovanović.

U presudi Privrednog suda u koju je agencija Beta imala uvid, navedeno je da je Društvu za medijsku, izdavačku i propagandnu delatnost i marketing SOS kanal dodeljena emisiona frevencija koja je bila neispravna od momenta dodeljivanja.

“Dodeljena frekvencija tužiocu nije omogućavala kvalitetan prijem televizijskog signala na teritoriji grada Beograda,” stoji u presudi koja je izrečena 2. jula ove godine.

Dodaje se i da tuženi nisu ni preduzeli radnje da nastala šteta bude otklonjena.

U presudi se Privredni sud proglasio nenadležnim i odlučio da odbaci zahtev SOS kanala koji je zatražio od drugotuženog – RRA dodeljivanje ispravne frekvencije.

SOS kanal je podneo tužbu protiv RRA i RATEL-a u februaru 2008.godine, zbog frkvencije za koju je konkurisao još 2006. godine.

Beta

Print Friendly, PDF & Email