Seminar “Prikupljanje podataka u istraživačkom novinarstvu”

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD organizuje trodnevni seminar “Prikupljanje podata

03. Aug 2012

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD organizuje trodnevni seminar “Prikupljanje podataka u istraživačkom novinarstvu”.  Seminar će se održati u Novom Sadu, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I) od 24. do 26. septembra 2012. godine.

Edukacija je namenjena urednicima i novinarima. Predviđeno je da na seminaru učestvuje šest novinara iz Novog Sada i šest iz drugih gradova Vojvodine.
Zainteresovani treba da popune prijavni formular i pošalju ga elektronskom poštom na adresu nedim.sejdinovic@gmail.com, najkasnije do 14. septembra 2012.

Predavač na seminaru biće Džon Meins (John Maines), ugledni američki novinar, specijalista za prikupljanje i analizu podataka u istraživačkom novinarstvu. Džon Meins je dobitnik brojnih nagrada za novinarstvo, a 2006. godine bio je u najužoj konkurenciji za Pulicerovu nagradu.

Domaći predavač na seminaru biće Saša Leković, profesionalni novinar, trener istraživačkog novinarstva sa međunarodnom licencom i medijski konsultant.

Organizatori plaćaju hotelski smeštaj za učesnike koji nisu iz Novog Sada kao i dnevnice svim učesnicima.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/ 334 31 36, 334 32 55 i 066/ 882 20 00.

NDNV

Print Friendly, PDF & Email