Tribina “Novinarska fotografija u digitalnoj eri: Storytelling”

Javna tribina "Novinarska fotografija u digitalnoj eri: Storytelling" u organizaciji OEBS-a i NDNV-a održaće se 13. jula od 12:00 do 14:00 časova u prostorijama NDNV-a, u ulici Zmaj Jovina broj 3 u Novom Sadu...

05. Jul 2012

Reading Time: < 1 minute

Misija OEBS, ambasada Holandije u Srbiji, EXIT festival, Dom omladine Beograd, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Studio M, Vas pozivaju na javnu tribinu “Novinarska fotografija u digitalnoj eri: Storytelling” koja će se održati 13. jula od 12:00 do 14:00 časova u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (ulica Zmaj Jovina broj 3) u Novom Sadu.

Cilj ovog događaja je da se prodiskutuje o izazovima sa kojima se suočava novinarska fotografija u digitalnoj eri, zatim korišćenje novinarske fotografije kao posebne forme izveštavanja i promocija profesije foto-novinar. Na tribini će govoriti Tomislav Peternek, fotograf i bivši urednik fotografije u nedeljniku NIN, Ivana Tomanović, docent na Akademiji umetnosti u Novom sadu na katedri za fotografiju i Marko Đurica, urednik fotografije u svim izdanjima Ringier Axel Springer i dobitnik mnogobrojnih nagrada za novinarsku fotografiju.

Tribina je deo projekta “World Press Photo 2012” koji se sastoji i od izložbi svetske novinarske fotografije u Novom Sadu i Beogradu i trodnevne radionice za foto-novinare koja će se od 23. do 25. jula održati u Beogradu, a koju će voditi Brendan Bannon, foto-novinar iz Njujorka.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvo ovom događaju potvrde mejlom na adresu olja.lakicevic[at]gmail.com.

Učesnicima koji žive van Novog Sada obezbeđeni su putni troškovi.

Print Friendly, PDF & Email