Betina foto-izložba od danas u Ziri

Izložba nagrađenih i najuspelijih fotografija sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine, od danas je postavljena u beogradskom Zira Centru u Ruzveltovoj ulici...

15. Jun 2012

Reading Time: < 1 minute

Izložba nagrađenih i najuspelijih fotografija sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine, od danas je postavljena u beogradskom Zira Centru u Ruzveltovoj ulici.

Selekcija od 72 fotografije medijskih fotografa iz regiona jugoistočne Evrope, među kojima je i šest nagrađenih biće izložena u Zira Centru do kraja juna.

Reč je o radovima koje je stručni žiri odabrao među 518 prispelih fotografija 125 autora iz 13 zemalja regiona.

Prvu nagradu na ovogodišnjem, devetom po redu Betinom konkursu za najbolju fotografiju, osvojila je Sanja Knežević iz Amnesti internešenala (Amnesty International) za fotografiju “Majka i ćerka”.

Druga nagrada pripala je rumunskom fotografu Vadimu Girdi (Ghirda) iz agencije AP za fotografiju “Beba Andrej” (“Baby Andrei”). Treću nagradu osvojio je Miloš Cvetković iz dnevnika “Blic”, za fotografiju “Brusač kočionih paknova”. Sponzor nagrada bila je Banka Inteza.

Kao i ranijih godina, generalni sponzor izložbe Telekom Srbija dodelio je nagradu za najbolju sportsku fotografiju, a Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) nagradu za najbolju fotografiju iz oblasti ljudskih prava.

Ove godine je prvi put dodeljena nagrada za najbolju fotografiju koju je odabrala publika preko Fejsbuka.

Izložba Betina fotografija godine biće od 17. jula izložena u Kulturnom centru Srbije u Parizu, a u oktobru u Umetnickom centru Sent Bridžid u Otavi u Kanadi.

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email