Besplatno zastupanje na sudu i saveti – nova usluga NUNS-a

Odgovarajući na potrebe članstva, Nezavisno udruženje novinara Srbije uvelo je novu uslugu besplatne pravne pomoći. Podržana od organizacija Civil Right Defenders i Media Legal Defence Initiative, a u saradnji sa renomiranom advokatskom kancelarijom Živković Samardžić, ova usluga podrazumeva zastupanje članova na sudu i besplatne pravne savete.

06. Jul 2011

Reading Time: 2 minutes

Odgovarajući na potrebe članstva, Nezavisno udruženje novinara Srbije uvelo je novu uslugu besplatne pravne pomoći. Podržana od organizacija Civil Right Defenders i Media Legal Defence Initiative, a u saradnji sa renomiranom advokatskom kancelarijom Živković  Samardžić, ova usluga podrazumeva zastupanje članova na sudu i besplatne pravne savete.

Ukoliko

  • ste dobili tužbu po osnovi Zakona o javnom informisanju, Krivičnog zakonika ili Zakona o obligacionim odnosima
  • su vam upućene pretnje ili ste napadnuti zbog svog rada i želite da slučaj prijavite policiji
  • niste sigurni da li je vaš tekst, radio ili tv prilog u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i Kodeksom novinara Srbije i kako smanjiti mogućnost tužbe
  • postoji mogućnost da budete tuženi po bilo kom osnovu u vezi s novinarskim poslom

pozovite nas na broj telefona 011 3343 255 i 3343 136 ili posetite sajt NUNS-a,  www.nuns.rs/pravni_saveti  da saznate više o načinu na koji možete dobiti pravni savet ili zastupanje na sudu.

Pored saradnje sa advokatskom kancelarijom Živković ~ Samardžić, u fokusu projekta je i davanje saveta u vezi sa etičkim dilemama u novinarstvu. Na pitanja članstva odgovaraće Tamara Skrozza, novinarka i ko-autorka publikacije Kodeks novinara Srbije – uputstva i smernice. 

Savete stručnjaka  dobićete u roku od 24 časa.

Ako nemate 24 časa na raspolaganju, pozovite Udruženje na 011 3343 255 da bi savet dobili po hitnom postupku.

Za dodatne informacije u Sekretarijatu NUNS-a kontaktirati Maju Vasić-Nikolić ili Draganu Janjić putem telefona 011 3343 255 i i 3343 136 ili elektronskom poštom na adresu  pravnapomoc@nuns.rs.

Print Friendly, PDF & Email