NDNV: Ugrožena bezbednost Tamare Skrozze, nužna hitna reakcija institucija

Apelujemo na građane da bojkotuju takve medije koji promovišu nasilje i da od institucija zahtevaju delotovrene akcije kako bi se zaštitio javni interes

30. Jul 2024

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) iskazuje bezerezervnu solidarnost i podršku novinarki Tamari Skrozzi, koja je od sinoć na udaru propagandističkih režimskih medija i tabloida, te zahteva od institucija da primene zakone i kazne odgovorne za ugrožavanje njene bezbednosti.

Koleginica Tamara Skrozza na meti je otvorene organizovane hajke koja se vodi u maniru svojstvenom zločinačkim ideologijama, uz montirane izjave, lažne optužbe, medijsku mašineriju i podršku državnih zvaničnika.

Zahtevamo promptnu reakciju tužilaštva, te adekvatno sankcionisanje medija koji zloupotrebljavaju javni prostor za širenje lažnih vesti, govora mržnje i zastrašivanje građana.

Takođe, očekujemo hitnu i konkretnu reakciju REM-a, Ministarstva kulture i informisanja, zaštitnika građana i Stalne grupe za bezbednost novinara.

Pozivamo oglašivače da prekinu saradnju sa medijima koji na taj način kreiraju opasno okruženje u kojem više niko neće biti siguran.

Apelujemo na građane da bojkotuju takve medije koji promovišu nasilje i da od institucija zahtevaju delotovrene akcije kako bi se zaštitio javni interes i njihovo pravo na objektivno javno informisanje.

Borba za ljudska prava, vladavinu prava i suzbijanje govora mržnje je od najvećeg javnog interesa svakog društva, kao i borba za novinarske i medijske slobode.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email