Stipendija za novinarsku izuzetnost 2023

Godišnji izbor deset stipendista poveren je nezavisnom žiriju, koji čine novinari, urednici i eksperti iz regiona i Evrope

06. Mar 2023

Reading Time: < 1 minute

Otvoren je godišnji konkurs za dodelu stipendija za novinarsku izuzetnost za 2023. godinu.

Program obezbeđuje stipendije u iznosu od 3.000 evra i uredničku podršku novinarima iz četrnaest zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope koji žele da izveštavaju o društveno relevantnim temama.

Rok za ovogodišnje prijave je 28. mart 2023.

Godišnji izbor deset stipendista poveren je nezavisnom žiriju, koji čine novinari, urednici i eksperti iz regiona i Evrope. Izabrani stipendisti će u svom radu imati mentorsku podršku urednika programa, kao i podršku regionalne BIRN mreže, prisutne u svim zemljama koje program pokriva. Pored finansijske i uredničke podrške, ovaj program pruža i:

● Priliku za učešće na uvodnom seminaru na kom se obrađuju veštine istraživanja i pisanja
● Priliku za osvajanje dodatnih nagrada u vrednosti od 3.000 do 1.000 evra za tri najbolja teksta
● Objavljivanje završenih tekstova na regionalnim jezicima, kao i na engleskom jeziku, preko mreže medijskih partnera BIRN-a
● Članstvo u alumni mreži

Balkanska istraživačka mreža i ERSTE Fondacija su fond za Stipendiju za novinarsku izuzetnost osnovali 2007. godine.

Od tada je više od 140 novinara iz četrnaest zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope učestvovalo u ovom programu za profesionalni razvoj novinara.

Od 2020. godine osim zemalja Balkana program je otvoren i za novinare iz zemalja Višegradske grupe.

Novinari koji žele da se prijave mogu upotrebiti zvanični aplikacioni formular. Novinari koji žele da uvećaju svoje izglede za uspešnu prijavu mogu pročitati više o programu stipendiranja, uključujući i savete naših urednika kako napisati dobru aplikaciju.

Za više informacija, kontaktirajte nas na fellowship@birnnetwork.com

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email