NIN, Vreme i Nedeljnik ne mogu na police Er Srbije

"Da se nikako ne izlažu NIN, Vreme, Nedeljnik i novine sličnog sadržaja"

24. Dec 2018

Reading Time: < 1 minute

Kompanija Er Srbija zaposlenima je uputila neobičan mejl. Naime, u poruci u kojoj je N1 imao uvid, jasno se navodi da se vodi računa o novinama koje se nalaze u “Lounge”-u, kao i njihovom sadržaju.

Navedeno je i da sve novine koje gosti ostave iza sebe budu momentalno sklonjene i da se ne izlažu na police. Posebno je ukazano na to da se obrati pažnja i da se nikako ne izlažu NIN, Vreme, Nedeljnik i novine sličnog sadržaja.

Na pitanje N1 zbog čega je navedena štampa nepoželjna za posetioce “Lounge”-a, iz kompanije Er Srbija kažu:

“Er Srbija nema već par godina ugovore o kupovini i distrubuciji ni sa jednim od navedenih magazina. Izdanja sa kojima imamo ugovor, baš kao što je slučaj i sa kioscima, imaju jasno definisane pozicije. Zbog toga i nismo imali pravo da izlažemo pomenuta izdanja u policama gde stoji štampa u našem Salonu na aerodromu. Naš Salon ima samo ugovore sa Novostima, Blicom, Alo i Srpskim telegrafom. Od mesečnika imamo jedino izdanja poput Sveta kompjutera, Glorije, Politikinog zabavnika”, navedeno je u odgovoru TV N1.

Na pitanje zbog čega je naglašeno da se uklone NIN, Vreme, Nedeljnik, kao i novine sličnog sadržaja, iz kompanije Er Srbija nismo dobili odgovor.

(N1)

Print Friendly, PDF & Email