NDNV: Omogućiti novinarima da nesmetano prate celokupan izborni proces

Nezavisno društvo novinara Vojvodine poziva državne organe i političke stranke da omoguće novinarima da nesmetano prate celokupan izborni proces.

21. Apr 2016

Reading Time: < 1 minute

logondnvNezavisno društvo novinara Vojvodine poziva državne organe i političke stranke da omoguće novinarima da nesmetano prate celokupan izborni proces.

Istovremeno, NDNV poziva novinare i medijske poslenike koji budu nailazili na smetnje i probleme tokom praćenja izbora da o tome odmah izveste udruženja novinara, kako bismo na vreme mogli da reagujemo i pružimo im pomoć i podršku.

Takođe, ako novinari uoče bilo kakve nepravilnosti u izbornom procesu, važno je ne samo da izveštavaju o tome, već i da informaciju prosleđuju i novinarskim udruženjima i nevladinim i međunarodnim organizacijama, kao i nadležnim državnim organima.

NDNV pozdravlja prisustvo međunarodnih posmatrača na izborima koji će se održati 24. aprila 2016. godine, s obzirom na činjenicu da sada već postoje mnogobrojni dokazi koji ozbiljno dovode u pitanje regularnost izbornog procesa.

Što se tiče samih medija, oni su, u velikoj meri, što je nažalost bilo očekivano, odigrali negativnu ulogu u kampanji, favorizujući najveću vladajuću stranku i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je maksimalno zloupotrebljavao svoju državnu funkciju u predizbornom procesu.

Novi Sad, 21. april 2016.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email