NDNV: Ministar Gašić je simbol naprednjačke vlasti

Nezavisno društvo novinara Vojvodine apsolutno podržava inicijativu za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i procenjuje da njegov gest prema novinarki B92 simbolično pokazuje odnos bahate naprednjačke vlasti ne samo prema novinarima i medijskim slobodama nego i prema svim građanima ove zemlje.

07. Dec 2015

Reading Time: < 1 minute

logondnvNezavisno društvo novinara Vojvodine apsolutno podržava inicijativu za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i procenjuje da njegov gest prema novinarki B92 simbolično pokazuje odnos bahate naprednjačke vlasti ne samo prema novinarima i medijskim slobodama nego i prema svim građanima ove zemlje.

NDNV takođe podržava inicijativu pojedinih novinara da se večeras ispred Vlade Srbije u 19 časova održi protest i poziva svoje članove i sve medijske radnike, ali i građane, da se pridruže ovom protestu.

NDNV smatra da bi ovo trebalo da bude samo početak protesta, koji ne bi smeo da bude usmeren samo na ovaj gest ministra, nego i okrenut protiv vlasti čiji ministar drži pres-konferenciju okružen policijom u punoj borbenoj gotovosti, naoružanoj simboličnim heklerima, time demonstrirajući političku silu i nasilje.

Srećni smo što je skandalozan gest ministra izazvao, bar za sada, odgovarajuću reakciju javnosti i nadamo se da je ovo “crveni signal” koji će napokon ponukati naše kolege da počnu da se bore za vlastito dostojanstvo i sopstvena prava, te da će početi da odbijaju da budu oruđe u službi predstavnika vlasti koja ugrožava ljudska prava i drastično guši medijske slobode.

Novi Sad, 7. decembar 2015.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email