Počeo monitoring medija

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je, uz podršku slovačke organizacije MEMO 98, od 26. februara počeo process monitoringa medija, centralnih informativnih emisija TV stanica i "talk show" emisija sa izbornim temama, koji će trajati do 14. marta.

03. Mar 2014

Reading Time: < 1 minute

BirodilogoBiro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je, uz podršku slovačke organizacije MEMO 98, od 26. februara počeo process monitoringa medija, centralnih informativnih emisija TV stanica i “talk show” emisija sa izbornim temama, koji će trajati do 14. marta.

U saopštenju se navodi da je cilj monitoringa informisanje javnosti o ponašanju TV stanica tokom poslednje dve nedelje kampanje, kao i da ukaže na odstupanja od standard profesionalnog izveštavanja i rada.

Televizijske stanice koje su obuhvaćene monitoringom su centralne informativne emisije RTS 1, TV Pink, TV B92, TV Prva, TV Vojvodina, kao i emisije “Upitnik”, “Da, možda, ne”, “Teška reč”, !Utisak nedelje”, “Stav Srbije” i “Sučeljavanje”.

U saopštenju BIRODI najavljuje da će se meriti zastupljenost političkih akteraa u izbornom procesu, način na koji su predstavljeni, žanrovska struktura medijskih sadržaj, koji novinarski izvori se koriste, oprema medijskih objava, poštovanje etičkog kodeksa novinara Srbije u izveštavanju, poštovanje izbornog i medijskog zakonodavstva i slučajevi zloupotreba medija u kampanji.

BIRODI istovremeno poziva sve organizacije i pojedince da dostavljaju na office@birodi.rs ili putem twitter naloga @BIRODI1 sve slučajeve zloupotreba u kampanji do kojih dođu, kako bi isti bili analizirani i prosleđeni nadležnim državnim organima.

Fonet

Print Friendly, PDF & Email