Dragana Arsić: Ne možemo biti učaureni, civilno društvo i mediji moraju biti solidarni

“Bez zajedničke borbe nećemo ništa postići”

18. Jun 2024

Reading Time: 2 minutes

Aktivistkinja pokreta Odbranimo šume Fruške gore Dragana Arsić ocenila je da je režim fragmentirao društvo i pozvala na solidarnost između medija i civilnog društva.

“Mediji su nam ključna karika u odbrani javnog interesa, ne možemo biti učaureni u svojoj maloj sredini, u svojoj maloj zajednici, moramo biti solidarni, civilno društvo i mediji”, kazala je Dragana Arsić na panelu u okviru Medijske nedelje (Media Week), koju organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija Ivana Stevanović ocenila je da bi mediji i civilno društvo trebalo bliže da sarađuju, nego što je sada slučaj.

Prema njenim rečima, kada je napadnuto neko udruženje građana – onda reaguje civilno društvo, a kada su napadnuti mediji – onda reaguje medijska zajednica, a trebalo bi da reaguju svi zajedno.

Velimir Milošev iz Grupe Izađi saglasio se sa tom konstatacijom i rekao da bi moralo da bude više saradnje civilnog društva sa medijima, a posebno sa lokalnim medijima.

“Bez zajedničke borbe nećemo ništa postići”, ocenio je Milošev.

Učesnici tribine su kazali da su i organizacije civilnog društva i mediji u teškoj situaciji jer se neprestano moraju baviti pitanjem sopstvene održivosti, pre svega kroz pisanje projekata, a kapaciteti i jednih i drugih su prilično niski.

Nedelja medija održava se u okviru projekta „Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana“ koju NDNV organizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

(Autonomija)

Ovaj sadržaj objavljen je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Za sadržinu je odgovorno isključivo Nezavisno društvo novinara Vojvodine. Publikacije ne odražavaju nužno zvanične stavove Evropske unije.

Print Friendly, PDF & Email