UO NDNV: Hitno otkriti pojedince i grupacije koje prete Ani Lalić

Zgroženi smo napadom, uvredama i pretnjama koje je Ana Lalić dobila na svoj privatni i poslovni telefon u kome pripadnici ekstremno desničarskih grupacija pozivaju na linč

11. Mar 2024

Reading Time: < 1 minute

Povodom zastrašujućih pretnji koje je dobila Izvršna direktorka NDNV Ana Lalić, Upravni odbor izražava pre svega ogromnu zabrinutost za sigurnost i bezbednost Ane Lalić.

Zgroženi smo napadom, uvredama i pretnjama koje je Ana Lalić dobila na svoj privatni i poslovni telefon u kome pripadnici ekstremno desničarskih grupacija pozivaju na linč.

Zahtevamo hitnu i efikasnu reakciju nadležnih organa i institucija, pre svega policije i tužilaštva, kako bi se otkrili pojedinci i grupacije koje stoje iza ovog čina.

Ovakve pretnje na slobodnomisleće novinare i ljude u našoj multietničkoj i sekularnoj državi ne smeju se tolerisati. Nasilje ne sme postati naša svakodnevnica, niti smemo olako shvatati a kamoli tolerisati jezik mržnje.

Zato apelujemo da se što pre otkriju i kazne oni koji su uputili ovako strašne pretnje, a izvršnoj direktorici NDNV Ani Lalić, izražavamo punu podršku.

Upravni odbor NDNV

Print Friendly, PDF & Email