Pozivamo vas da učestvujete u programu “Zaštita privatnosti u medijima”

Prijave su moguće do 8. marta

06. Mar 2024

Reading Time: 2 minutes

Dragi članovi, pozivamo vas da budete deo programa “Zaštita privantnosti u medijima” koji organizuju Partneri Srbija. Treninzi u sklopu ovog projekta biće organizovani tokom marta i aprila, a jedan od njih biće i u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (13. marta).

Program se sastoji od 6 video predavanja i prezentacija, koje je neophodno odslušati na platformi e-learning najkasnije do 11. marta. Isti datum je i rok za polaganje završnog kvizaznanja kojem možete pristupiti nakon odslušanih predavanja. OVDE dostavljamo uputstvo za registraciju. Drugi deo obuhvata treninge u četiri grada i polaznici će, u zavisnosti iz kog su regiona, moći da izaberu da li će prisustvovati na radionici u Beogradu, Nišu, Novom Sadu ili Kragujevcu. 

Učešćem na ovom programu:

– steći ćete znanja o pravnim i etičkim standardima zaštite privatnosti u medijskom prostoru, kao što su pravni okvir u oblasti zaštite podataka o ličnosti (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, Zakon o javnom informisanju i medijima), novinarski etički standardi u oblasti zaštite privatnosti i izveštavanja o osetljivim društvenim grupama, mehanizmi zaštite prava na privatnost, itd. Obuka je prilagođena različitim ciljnim grupama koje su uključene u proces informisanja javnosti.

– ojačaćete međusektorsku komunikaciju i saradnju, posebno kada je reč o zaštiti prava na privatnost pripadnika/ca osetljivih društvenih grupa (kao što su deca, žene, žrtve nasilja, pripadnici/e LGBT+ populacije i slično).


Treninzi uživo biće održani u sledećim terminima:

  1. Trening u Novom Sadu – 13. mart (Prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine) od 11h
  2. Trening u Kragujevcu – 15. mart (Hotel Kragujevac), od 11h
  3. Trening u Nišu – 3. april (Deli prostor za kreativno delovanje), od 11h
  4. Trening u Beogradu – 5. april (Kuća ljudskih prava i demokratije), od 11h.

Molimo vas da do 8. marta popunite sledeći formular i registrujete se za učešće u jednom od treninga koji Vam najviše odgovara.

Naglašavamo da će format biti isti na svakom od treninga.

Za sva dodatna pitanja, sugestije ili komentare, možete kontaktirati kolegu Damjana Mileusnića na mejl: damjan.mileusnic@partners-serbia.org ili na broj telefona 011/3231551.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email