NDNV organizuje skup podrške Dinku Gruhonjiću: Fašisti nas neće ućutkati

"Ovom akcijom želimo da poručimo da ne pristajemo na normalizaciju nenormalnog i da ćemo nastaviti da štitimo interes javnosti

21. Mar 2024

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), uz podršku kolega novinara i medijskih radnika, partnerskih nevladinih organizacija i prijatelja našeg udruženja organizuje javnu akciju krečenja fašističkih pretećih grafita ispisanih u ulazu zgrade u kojoj s porodicom živi programski direktor NDNV i univerziteteski profesor Dinko Gruhonjić.

Akcija krečenja održaće se u petak, 22. marta u 18 časova u Novom Sadu, Balzakova 45, u znak solidanosti i podrške Dinku Gruhonjiću, ali i u znak otpora fašistima i nasilnicima, odakle god prete, bilo iz svojih nacionalističkih jazbina ili sa pozicija vlasti.

Prinuđeni na samoodbranu – jer niko od odgovornih za pretnje smrću, podstrekivanje i huškanje na nasilje nije procesuiran, niti se iko od zvaničnika i institucija oglasio i osudio pozive linč – ovom akcijom želimo da poručimo i da ne pristajemo na normalizaciju nenormalnog, da ćemo nastaviti da štitimo interes javnosti čak i ako u toj borbi bivamo usamljeni i marginalizovani.

Želimo da poručimo i da nas fašisti neće ućutkati.

Novinarstva ima samo ako informiše, kontroliše, razotkriva i kritikuje. Bez takvog novinarstva nema slobodnog društva ni ljudskih prava.

Neprijatelji slobode koji vladaju političkom i medijskom scenom Srbije vlast grade na proizvodnji straha i neprijatelja, a to su vrlo klimavi temelji. I građani bi morali biti toga svesni.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email