Ana Lalić: Utvrdili smo identitet jedne osobe koja mi je pretila smrću, nadamo se da će i tužilaštvo

"Sada je vreme da i institucije rade svoj posao"

13. Mar 2024

Reading Time: < 1 minute

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić izrazila je danas očekivanje da će nadležni organi pronaći počinioce i navela da su istraživački novinari iz NDNV-a nepobitno utvrdili identitet jedne od osoba koja joj je pretila smrću.

“Mi prijavljujemo svaku pretnju smrću, jer mi poštujemo procedure, poštujemo zakone, poštujemo ono što je dogovoreno na Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. Prijavili smo sve najbrutalnije pretnje smrću, sada je vreme da i institucije rade svoj posao”, kazala je Ana Lalić za Televiziju N1.

Navela je da je juče dala izjavu tužilaštvu i dodala da je dobila više od hiljadu pretnji i grubih uvreda te da je javno objavljen i njen privatni broj telefona.

“Novinare ovde napadaju isključivo zbog toga što rade svoj posao”, rekla je predsednica NDNV-a.  

Prema njenim rečima, nije problem Srbije to što novinarima prete, već je najveći problem Srbije to što je društvo “potpuno ogrezlo u nasilje”.

“Pogledajte šta se dešava, kakva brutalna ubistva. Reči izgovorene sa predsedničke, ministarske poslaničke i bilo koje javne funkcije imaju daleko veću težinu nego to šta neka Ana Lalić misli o izgradnji crkve u Novom Sadu. Hajde se ljudi saberite i prestanite da nas gurate u nasilje, u jednoumlje i pokažite građanima i sopstvenim glasačima da smo sposobni da živimo u miru i civilizovano pa i kada se ne slažemo”, poručila je Ana Lalić.

(Autonomija, foto: Aleksandar Kamasi)

Print Friendly, PDF & Email