Bog, krv i tlo: Branko Sekulić u NDNV-u 18. oktobra u 19 časova!

U poplavi (etno)klerikalizacije društava na postjugoslovenskom prostoru, Branko Sekulić je sve suprotno od toga

16. Oct 2023

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine ima čast i zadovoljstvo da Vas pozove na sjajno predavanje koje će održati

BRANKO SEKULIĆ
na temu
BOG, KRV I TLO
sreda, 18. oktobar, 19h

u prostorijama NDNV-a, Sutjeska 2, ulaz broj 8/I (velike stepenice preko puta zgrade Suda, https://maps.app.goo.gl/XrAzJLWPXGtzjzsB9)

Branko Sekulić je u septembru ove godine dao intervju za NDNV-ov portal Autonomija, koji možete pročitati na ovoj i na ovoj adresi.

U poplavi (etno)klerikalizacije društava na postjugoslovenskom prostoru, Branko Sekulić je sve suprotno od toga, o čemu svedoči i naslov intervjua: “Kad bi se Isus sad pojavio, crkva bi ga uredno privela i razapela”. O tome, kao i o tome šta je etnoreligijantstvo, i još o mnogo čemu drugom čućete od predavača uživo.

* * *

Još malo o predavaču:

Branko Sekulić je teolog mlađe generacije. Magistrirao je na Teološkom fakultetu “Matija V. Ilirik” u Zagrebu (2011) te na Ekumenskom institutu Ukrajinskog katoličkog univerziteta u Lavovu (2016). Zvanje doktora nauka stekao je na Fakultetu protestantske teologije na Univerzitetu Ludwig-Maximilian u Minhenu (2020), gde je trenutno i na postdoktorskom istraživanju (od 2021). Predavač je na Sveučilišnom centru za protestantsku teologiju Matije Vlačića Ilirika u Zagrebu (od 2017), osnivač i predsednik Instituta za teologiju i politiku (od 2023), te rukovodilac teološkog programa Festivala alternative i ljevice (FALIŠ) u rodnom Šibeniku (od 2014).

Njegovu knjigu „Ethnoreligiosity in the Contemporary Societies of the Former Yugoslavia: The Veils of Christian Delusion“ (Etnoreligijantstvo u savremenim društvima bivše Jugoslavije: velovi hrišćanske zablude) objavio je jedan od najuglednijih američkih izdavača, Lexington Books. Reč je o knjizi koja govori o fenomenu etnoreligijantstva na postjugoslovenskom prostoru. Ove godine o toj temi Branko Sekulić je govorio na Prvoj Akademiji za teologiju i politiku, koju je organizovao Institut za teologiju i politiku iz Šibenika.

Vidimo se u NDNV-u!

Print Friendly, PDF & Email