PUBLIKACIJA: Antizapadni propagandisti kroje mapu balkanskih gubernija

Publikacija sadrži odabrane analize, članke i intervjue pisane i vođene tokom poslednjih godinu dana

31. May 2023

Reading Time: < 1 minute

Publikacija posvećena ruskoj i kineskoj političkoj, ekonomskoj i kulturnoj propagandi u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana pruža dubinske i kritičke analize ruske i kineske propagande i njenih efekata u Srbiji i ostalim zemljama sa postjugoslovenskog prostora.

Publikacija sadrži odabrane analize, članke i intervjue pisane i vođene tokom poslednjih godinu dana.

Analitičke tekstove, intervjue i kolumne objavljivane tokom poslednjih godinu dana na portalu Autonomija, čiji je izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kreirali su etablirani autori i novinari iz zemalja ovog regiona – i svojevrsni su dokumenti razmera te propagande i njenih pogubnih učinaka.

Upravo zbog tih učinaka na koje ukazuje i ovaj specifičan i važan novinarski monitoring, cilj ove publikacije je da i institucijama, i medijskoj zajednici, i nevladinom sektoru, ali i svim građanima regije predočimo činjenice, rasvetlimo motive i ukažemo na moguće posledice propagande kojoj su naša društva izložena u brojnim aspektima.

To je posebno važno u kontekstu u kojem većina nacionalnih i lokalnih medija u regionu nudi ograničenu, ili pak prorusku/kinesku perspektivu.

Klikom na baner možete preuzeti publikaciju:

Projekat je podržala Ambasada SAD.
Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove Vlade SAD već isključivo autora.

Print Friendly, PDF & Email