Milić (NDNV): Saradnju iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara preslikati i na lokalni nivo

NDNV izabrao deset poverenika u sedam vojvođanskih opština i u tri opštine u Srbiji

26. May 2023

Reading Time: 2 minutes

Milić (NDNV): Saradnju iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara preslikati i na lokalni nivo

NDNV izabrao deset poverenika u sedam vojvođanskih opština i u tri opštine u Srbiji

Direktor za pravne poslove Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), advokat Veljko Milić izjavio je danas da je veoma važno da se dobra saradnja koja postoji u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara sa republičkog nivoa preslika i na lokalni nivo.

“Veoma je važno da se dobra saradnja preslika i na lokal, kako bi novinari, tužioci i policija međusobno bolje razumeli jedni druge i poslove koje obavljaju, pošto to često nije slučaj”, rekao je Milić na radionici NDNV-a u Dimitrovgradu.

On je objasnio da je NDNV izabrao deset poverenika u sedam vojvođanskih opština i u tri opštine u Srbiji, koji će, između ostalog, upravo raditi na uspostavljanju međusobnog poverenja između novinara i institucija.

NDNV je, naveo je Milić, odabrao poverenike u Subotici, Pančevu, Somboru, Senti, Inđiji, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Topoli, Kragujevcu, Novom Pazaru i Dimitrovgradu.

Današnjoj radionici prisustvuju novinari iz Dimitrovgrada i okolnih opština, predstavnici lokalne samouprave, policije i pravosuđa.

Održavanje radionica je podržala Evropska unija, kroz NDNV-ov projekat “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana – negovanje znanja, veština i okruženja za bezbedniju zajednicu mobilnog novinarstva i novinarstva na društvenim mrežama”.

Radionice je podržala i Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji u okviru programa Matra, kroz projekat “Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji”.

(NDNV)


Ovaj sadržaj objavljen je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Za sadržinu je odgovorno isključivo Nezavisno društvo novinara Vojvodine. Publikacije ne odražavaju nužno zvanične stavove Evropske unije.

Print Friendly, PDF & Email