Bugarin: Društvene mreže su odličan alat da lokalno novinarstvo povrati staru slavu

“Mi novinari nismo ni svesni koliko naši mediji mogu da napreduju i jačaju uz pomoć društvenih mreža"

29. May 2023

Reading Time: 2 minutes

Novinar i urednik društvenih mreža Aleksandar Bugarin izjavio je da su društvene mreže odlično sredstvo uz pomoću kog lokalno novinarstvo može da vrati svoju “staru slavu”.

“Mi novinari nismo ni svesni koliko naši mediji mogu da napreduju i jačaju uz pomoć društvenih mreža. Kroz rad na društvenim mrežama možemo da približimo naše priče građanima, stvorimo prisan kontakt sa publikom i zajedničkim snagama stvorimo bolje društvo“, rekao je Bugarin na radionici koju je Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) organizovalo u Dimitrovgradu.

Dodao je da je kroz rad sa lokalnim medijima primetio da oni proizvode odlične sadržaje koje je mnogo lakše prezentovati korisnicima na društvenim mrežama.

“Lokalne teme su ono što svakog meštanina Pirota, Niša ili bilo kog grada na prvom mestu zanima. Prezentacija problema na lokalu na zanimljiv i ilustrativan način zahvaljujući novim tehnologijama je znatno olakšana, što predstavlja veliku prednost lokalnih medija u odnosu na veće medijske kuće“, kazao je Bugarin.

Na radionici su učestvovali predstavnici medija FAR iz Dimitrovgrada, Jugpress iz Leskovca, Novo bratstvo iz Niša i Pi kanal iz Pirota.

Održavanje radionica je podržala Evropska unija, kroz NDNV-ov projekat “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana – negovanje znanja, veština i okruženja za bezbedniju zajednicu mobilnog novinarstva i novinarstva na društvenim mrežama”.

Radionice je podržala i Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji u okviru programa Matra, kroz projekat “Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji”.

NDNV je, pored portala udruženja, i izdavač portala Autonomija, zatim Autonomija na mađarskom jeziku, istraživačko-analitičkog portala VOICE i portala Media Hub-a, koji je onlajn edukativni centar NDNV-a.

(NDNV) 

Ovaj sadržaj objavljen je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Za sadržinu je odgovorno isključivo Nezavisno društvo novinara Vojvodine. Publikacije ne odražavaju nužno zvanične stavove Evropske unije.

Print Friendly, PDF & Email