Tribina „Pazite radnici, snima se!“ u petak u NDNV-u

Tribina će se održati 24.3. u prostorijama NDNV-a, Sutjeska 2, ulaz 8 sa početkom u 19 h

21. Mar 2023

Reading Time: < 1 minute

Drage kolege i dragi prijatelji,

Pozivamo vas na tribinu:

Zrenjaninski socijalni forum uz podršku Ulof Palme centra organizuje tribinu „Pazite radnici, snima se!“. Tribina će se održati u petak, 24.3. u prostorijama NDNV-a, Sutjeska 2, ulaz 8 sa početkom u 19 h.

Na tribini će govoriti Darko Šper iz UGS „Nezavisnost“, Želimir Žilnik, reditelj i Miljana Županjac iz SSSS Vojvodinašume dok će tribinu moderirati Tara Rrukeci, sociološkinja iz ZSF-a.

Možda za trenutak nije jasno zbog čega smo naglasili SNIMA SE! Nije zbog Žilnika, nije zbog Špera, već zbog toga što kapitalisti snimaju šta još mogu oteti od radničke klase! Šta to kamera političko-ekonomske elite snima da otme od radnika na televiziji, slobodnih umetnika, radnika u fabrikama, državne imovine, to su teme koje ćemo dotaći na tribini.

Odgovori koje očekujemo od govornika i od publike je šta eksploatisana radnička klasa može da uradi, ima li ona fokus, mogu li umetnost i kultura biti jedno od oružja radničke klase u borbi protiv kapitalizma koji trenutno doživljava svoju organsku krizu, kako radnička klasa da otvori svoju blendu i osvetli svoj put!

(NDNV)

Print Friendly, PDF & Email