Otvorena vrata pravosuđa u Novom Sadu

Tema: Ostvarivanje prava na starosnu penziju

26. Jan 2023

Reading Time: < 1 minute

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM u saradnji sa Upravnim sudom, organizuje 1. februara Otvorena vrata pravosuđa u Apelacionom sudu u Novom Sadu.

U pitanju je otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada njihovog suda koja se organizuju u zgradi suda, saopštio je YUCOM.

Građani i građanke će u sredu, 01. februara 2023. godine, sa početkom od 15:30 časova biti u mogućnosti da čuju izlaganja i postave pitanja sagovornicima na temu: „Ostvarivanje prava na starosnu penziju“.

„U neposrednom kontaktu, sudija, predstavnici javne uprave i pravni stručnjaci pojasniće izazove sudskog ili upravnog postupka vezane za ostvarivanje prava na starosnu penziju i odgovoriti na pitanja građana, kako bi i građani i stranke bolje razumeli svoj položaj“, navodi se u najavi..

Događaj će biti održan u Apelacionom sudu u Novom Sadu, u maloj sali, III sprat na adresi Sutjeska broj 3.

Sagovornici građana biće Gordana Suknović-Bojadžija, sudija odeljenja Upravnog suda u Novom Sadu, Čedomir Francuski, zamenik direktora Pokrajinskog PIO fonda, Dragiša Ćalić, pravni savetnik Komiteta pravnika za ljudska prava Jukom i Teodora Tomić Lazarević, pravna savetnica Komiteta pravnika za ljudska prava.

Zainteresovani mogu da se prijave na e-mejl prijava@yucom.org.rs ili telefonom na broj 018/306975.

(NDNV,foto: NS.os.sud.rs)

Print Friendly, PDF & Email