U ponedeljak promocija knjige našeg Dragana Bursaća u NDNV-u

Za bolju budućnost postjugoslovenskih društava

03. Nov 2022

Reading Time: < 1 minute

U ponedeljak u 18 sati, u Nezavisnom društvu novinara imaćemo čast da ugostimo našeg uglednog kolumnistu Dragana Bursaća na promociji njegove knjige.

Knjiga “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici” je zbirka kolumni Dragana Bursaća, koja sublimira Bursaćev rad u proteklih pet godina. Obuhvata priče o herojima, odnosno o ljudima koji su uspeli spasiti ljudske živote u ratu, priče o fenomenu ljudskosti u ratu, kao i priče o ratnim zločincima i njihovim zločinima.

“Ova knjiga je namijenjena onima koji je neće pročitati iz inata, pakosti, zlobe, iz hiljadu razloga neće je pročitati. Onda se postavlja logično pitanje – pa čemu onda ovo? Jednom će doći na red opcija kada će djeca, unuci ili čukununuci onih koji ne čitaju, čitati ovo. Knjiga ima to odloženo dejstvo. Kad-tad neko će pitati, kao što je bilo nakon Drugog svjetskog rata šezdesetih godina: Šta su radili vaši očevi ili djedovi ili pradjedovi u ratu. Neka djeca će to pitati i knjige će im biti nemjerljivo bitne, u bilo kom obliku”, reči su autora knjige.

Rečima pisca i kolumniste Andreja Nikolaidisa, Bursaćeve kolumne govore o temama koje su ne samo teme prošlosti i teme sadašnjosti, već očito i i teme naše budućnosti.

Bursaćeva knjiga, kao i njegove kolumne, zalog su za bolju budućnost postjugoslovenskih društava.

Dragan Bursać je pisac, kolumnista i novinar od glave do pete, kojem je hrabrost prirođena, kao i svakom istinski angažovanom intelektualcu, kojih je toliko fatalno malo.

Pozivamo Novosađane na promociju knjige kolege Bursaća, da svojim dolaskom iskažu i solidarnost prema kolegi koji je neprestano na meti pretnji šovinista i ekstremnih desničara.

Sa Draganom Bursaćem razgovaraće urednici portala Autonomija Branka Dragović Savić i Dinko Gruhonjić.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine nalazi se na Spensu, na prvom spratu, ulaz broj 8, stepenice preko puta Suda.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email