Slađana Gluščević (NDNV): Nužno korišćenje inovacija za bolju medijsku praksu

"Inovacije se ne tiču samo IT sektora i tehnoloških rešenja, već i boljeg pozicioniranja medija na tržištu"

15. Nov 2022

Reading Time: < 1 minute

Izvršna direktorica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Slađana Gluščević izjavila je danas da je, zbog veće medijske vidljivosti, neophodno koristiti inovativne alate u svakodnevnoj medijskoj praksi.

“Postojanje nedeljnih biltena, odnosno njuzletera kojima će se publika targetirati i informisati je uvek dobra praksa. Takođe, dobra praksa je koristiti alate i nove načine komunikacija, na primer modžo način snimanja i obogaćivanja sadržaja”, kazala je Slađana Gluščević na tribini “Inovacije u medijima 3.0”, koju je u NDNV-u u Novom Sadu organizovala Asocijacija medija.

Prema njenim rečima, inovacije se ne tiču samo IT sektora i tehnoloških rešenja, nego predstavljaju i svaki mali pomak koji doprinosi boljem poslovanju i boljem pozicioniranju medija na tržištu.

“Trebalo bi tačno definisati potrebe podgrupe u jednoj ciljnoj grupi i tako publici ponuditi sadržaj”, kazala je Slađana Gluščević.

Ona je ocenila da je poljoprivreda područje koje “voli inovacije” i koje ih “rado prihvata”.

Kao primer je navela podkast poljoprivrednog portala Agrosmart iz Novog Sada, čija je ona glavna urednica, i dodala da je to prvi poljoprivredni podkast u Srbiji.

Na tribini su o svojim iskustvima govorile i direktorka medijske agencije Media Point Nataša Heror i urednica dvojezičkog portala na slovačkom i srpskom jeziku Storiteler (Storyteller) Vladimira Dorčova Valtnerova, kao i predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Stevan Ristić.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email