Redakcija Autonomije: Sa gnušanjem odbacujemo optužbe tzv. Građanskog pokreta URA

Vučićeve marionete i iz Crne Gore napale Autonomiju

27. Jul 2022

Reading Time: 2 minutes

Redakcija vojvođanskog portala Autonomija sa gnušanjem odbacuje navode partije koja sebe iz nepoznatih razloga zove “Građanski pokret” URA da je naš portal “angažovani medij Mila Đukanovića” i saopštava da se URA na taj način – očekivano – svrstala u red marioneta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na čijoj smo meti od kako Autonomija postoji i čiji nam “botovi” veoma često prete i smrću.

Kao i sve što radi po Vučićevom zadatku, tako i sada Autonomiju, kao jedan od retkih nezavisnih medija u Srbiji, “GP” URA targetira po dobro poznatoj siledžijskoj matrici.

Potpuno nam je jasno zbog čega “GP” URA u svemu vidi “plaćenike”, jer ne mogu da izađu iz svoga načina razmišljanja. Oni su svojom politikom dokazali da su ništa drugo do plaćenici Aleksandra Vučića i pogubne i opasne ideje “srpskog sveta”, koja je devedesetih godina koštala jugoslovenski prostor više od 130.000 ubijenih i miliona raseljenih.

Autonomija je, verovali ili ne, gospodo i gospođe plaćenici i plaćenice, medij civilnog društva, koji se finansira zahvaljujući projektima i podršci naših vernih čitalaca. Autonomija je medij čiji je izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV). NDNV je najstarije nezavisno udruženje novinara na jugoslovenskom prostoru. Osnovano je januara 1990. godine, upravo kao jedna od brana ludilu velikosrpskog nacionalizma, kojem vi danas verno služite. Znamo da vam je teško da to shvatite, ali mi nismo i nikada nećemo biti bilo čiji “plaćenici”.

Jasno nam je da biste najviše voleli da u Srbiji svi postanu Informer jer ste i u Crnoj Gori navikli da vas podržavaju plaćenički mediji koji su vas izmislili. Naša uređivačka politika, za raziliku od vaše “politike”, jeste nezavisna i takva će i ostati dok god budemo postojali, iako znamo da vam je teško da shvatite da postoje novinari koji drže do svog ličnog i profesionalnog integriteta. Ali, to je već vaš problem, koji ćete morati rešiti sa svojim prevarenim biračima.

U Novom Sadu, 27. jula 2022.

Print Friendly, PDF & Email