Poziv za mlade novinare i novinarke na seminar “Mediji i činjenice o genocidu u Srebrenici”

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudsk

11. Apr 2022

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) i forum ZFD Srbija poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na seminar “Mediji i činjenice o genocidu u Srebrenici” koji će se održati 13, 14. i 15. maja u Novom Sadu.

Predavači na seminaru biće Aleksandra Nikšić (BBC) i Teofil Pančić, novinski pisac.

Učesnici će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 27 godina nakon genocida u Srebrenici, ali i usvoje znanje o izveštavanju u ratnim situacijama, u svetlu rata u Ukrajini. Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara sa širim društvenim kontekstom u vezi sa genocidom u Srebrenici.

Seminar će biti održan u Media Hub-u Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a troškovi prevoza, smeštaja i hrane biće pokriveni od strane organizatora.

Učešće podrazumeva i praktičan rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

Pozivamo zainteresovane da se prijave na seminar popunjavanjem formulara na ovom linku do 5. maja do 18 časova

Kontakt osoba: Divna Prusac – divna.prusac@ndnv.org

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Print Friendly, PDF & Email