NDNV: Ugrožena bezbednost Dinka Gruhonjića i njegove porodice

Krajnje je vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone

26. Apr 2022

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje najnovije pretnje programskom direktoru NDNV-a, novinaru Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici i još jednom poziva nadležne organe da hitno reaguju i zaštite kolegu Gruhonjića I sve članove njegove porodice.

Dinko Gruhonjić je u više navrata bio meta napada i pretnji, a u poslednjim koje su se desile juče, eksplicitno se preti i članovima njegove porodice – deci, supruzi i sestri

Između ponoći i jedan sat 25. aprila osoba koja se predstavila kao Srbin i četnik, je putem društvene mreže Facebook u više navrata uputila pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice najvulgarnijim izrazima, optužujući ga da je “izdajica”. Ista osoba je u više navrata pokušala i da ga pozove putem Facebook messengera.

Krajnje je vreme da policija i tužilaštvo počnu da primenjuju zakone i procesuiraju odgovorne za crtanje mete na čelu Dinku Gruhonjiću i ugrožavanje bezbednosti njegove porodice.

Javnosti skrećemo pažnju da je o svemu obavešteno nadležno tužilastvo, a NDNV očekuje da će ovaj put vinovnici pretnji konačno biti privedeni pravdi.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Novi Sad, 26. april 2022.

Print Friendly, PDF & Email