NDNV: Slađana Gluščević nova predsednica Upravnog odbora Društva

Slađana Gluščević dolazi na ovu poziciju nakon odluke dosadašnjeg predsednika Norberta Šinkovića da se povuče sa te funkcije iz privatnih i profesionalnih razloga

22. Feb 2022

Reading Time: < 1 minute

Upravni odbor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) na današnjoj sednici je izabrao novu predsednicu tog tela, novinarku Slađanu Gluščević.

Ona dolazi na ovu poziciju nakon odluke dosadašnjeg predsednika Norberta Šinkovića da se posle skoro tri godine povuče sa te funkcije iz privatnih i profesionalnih razloga.

Slađana Gluščević je prva žena na čelu ovog najstarijeg nezavisnog novinarskog udruženja na teritoriji bivše Jugoslavije. Svoj dugogodišnji novinarski angažman u štampanim i internet medijima pre svega je posvetila informisanju o dešavanjima u agraru, analizirajući probleme i modele razvoja ovog sektora. Ona je osnivačica i organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i fondove Evropske unije – Info centar za ruralni razvoj Agrosmart.

Upravni odbor je na istoj sednici konstatovao ostavku i potpredsednice Udruženja Maje Leđenac, na njeno mesto je imenovana novinarka Branka Dragović.

Upravni odbor je konstatovao i promenu u Izvršnom odboru na čijem čelu će u narednom periodu biti izvršni direktor Veljko Milić. On dolazi na mesto dosadašnjeg predsednika tog tela Miloša Katića koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Upravni odbor NDNV-a se zahvalio na dosadašnjem radu Šinkoviću, Leđenac i Katiću i pozdravio je odluku da i dalje ostanu deo ovog Društva.

U Novom Sadu, 22. februara 2022. godine Upravni odbor NDNV-a

Print Friendly, PDF & Email