PUBLIKACIJA „Kako vam možemo pomoći? – Analiza izveštavanja lokalnih medija u Vojvodini tokom pandemije virusa korona“

NDNV je izdalo publikaciju „Kako vam možemo pomoći? – Analiza izveštavanja lokalnih medija u Vojvodini tokom pandemije virusa korona“.

08. Sep 2021

Reading Time: < 1 minute
Lokalni mediji su dobri „serviseri“, ali i dalje prilično slabi „kontrolori vlasti“, zaključak je publikacije „Kako vam možemo pomoći? – Analiza izveštavanja lokalnih medija u Vojvodini tokom pandemije virusa korona“ koju su pripremili stručnjaci i saradnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Analizom je obuhvaćeno ukupno dvanaest medija, od čega pet na jezicima nacionalnih manjina. Za praćenje izveštavanja su odabrani „kritični“ meseci od početka pandemije – proglašenje vanrednog stanja, parlamentarni izbori i proces masovne vakcinacije. Naglasak je bio na fokusu izveštavanja, nivou angažmana i profesionalizma. Analizom se želelo doprineti još boljem razumevanju uloge lokalnih medija u Vojvodini kao integralnih stubova zajednice na koje se njeni članovi mogu osloniti.

Autori su Stefan Janjić i Natalija Jakovljević, a u izradi su učestvovali i saradnici Nataša Ivaneža, Miroslav Keveždi i Miroslav Gašpar.

Publikacija je nastala u okviru projekta „Local Media and Young Journalists Fight against COVID-19 Disinformation“, koji su podržali The Balkan Trust for Democracy: A Project of the German Marshall Fund i USAID.

 

Klikom na baner možete preuzeti vodič

Print Friendly, PDF & Email