Poziv za mlade novinare i novinarke na seminar “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici”

Seminar “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici” će se održati 27., 28, 29. i 30. septembra u Srebrenici

04. Sep 2021

Reading Time: < 1 minute
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) i forumZFD Srbija, a uz podršku Memorijalnog centra Potočari, poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na seminar “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici” koji će se održati 27., 28., 29. i 30. septembra u Srebrenici.

Seminaru će, pored novinara, prisustvovati i mladi aktivisti iz Srbije. Oni će zajedno imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 26 godina nakon genocida u Srebrenici, kao i da spoznaju značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću. Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara i aktivista sa utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i procesu i izazovima tranzicione pravde u Srbiji.

Kako se seminar organizuje u Srebrenici, većina predavanja će biti održana u Memorijalnom centru Potočari, gde će imati priliku da obiđu muzejski deo Memorijalnog centra, kao i mezarje, gde počivaju žrtve genocida u Srebrenici.

Učešće podrazumeva i rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

Za učešće je neophodna potvrda o revakcinaciji ili negativan antigenski test na Covid 19.

Zainteresovani se mogu prijaviti na seminar popunjavanjem formulara na ovom linku do 19. septembra do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da prijavu dostave na vreme.

Kontakt osoba: Divna Prusac – divna.prusac@ndnv.flywheelsites.com

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Print Friendly, PDF & Email