Poziv: Potpisivanje Memoranduma o saradnji Koalicije za slobodu medija

Potpisivanje Memoranduma o saradnji i najava narednih koraka koje će Koalicija za slobodu medija sprovoditi u cilju poboljšanja stanja na medijskoj sceni u Srbiji

13. May 2021

Reading Time: < 1 minute

Koalicija za slobodu medija u ponedeljak 17. maja održaće konferenciju za medije na kojoj će šest udruženja zvanično potpisati Memorandum o saradnji i najaviti naredne korake koje će Koalicija sprovoditi u cilju poboljšanja stanja na medijskoj sceni u Srbiji.

Memorandum o saradnji potpisaće  Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Osim toga biće predstavljene preliminarne ocene procesa sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, odnosno o toku i nepravilnostima uočenim na konkursima za medije na republičkom nivou.

Na konferenciji će biti predstavljeni i indikatori pomoću kojih će Koalicija u narednom periodu pratiti stanje u oblasti bezbednosti novinara, odnosno procenjivati nivo bezbednosti novinara i medijskih radnika u Srbiji

 

Na konferenciji će govoriti:

Stevan Ristić, Asocijacija medija

Tanja Maksić, Asocijacija onlajn medija

Norbert Šinković, Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Željko Bodrožić, Nezavisno udruženje novinara Srbije

Stojan Marković, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“

Ivana Stevanović, Slavko Ćuruvija Fondacija

 

Moderatorka: Snežana Milošević, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“

 

Konferencija će biti održana 17. maja 2021. godine u Kragujevcu, sa početkom u 11.55 sati (adresa  Hotel Kragujevac, Kralja Petra I broj 18, sala 3).

 

Događaj možete da pratite i putem lajv strima na Fejsbuku: Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Pridružite nam se!

Print Friendly, PDF & Email