NDNV: Hitno uhapsiti napadače na radijskog voditelja Daška Milinovića

Napad je i posledica neprestane kampanje targetoranja neistomišljenjika i medija.

16. Apr 2021

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i da se privedu pravdi počinioci tog opasnog fizičkog napada. 

Njega su rano jutros u Novom Sadu napala dvojica muškaraca koji su na njega prvo bacili dva suzavca, a nakon toga su ga tukli metalnom šipkom. Nakon napada, muškarci koji su nosili kapuljače su pobegli sa lica mesta.

Milinović se nalazi u Urgentnom centru gde mu pružaju pomoć.

NDNV zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva, te da što pre uhapse napadače i da ih procesuiraju u skladu sa zakonom.

Ovo je još jedan incident u veoma kratkom vremenskom periodu u kom su direktno napadnuti novinari. Varvarski napadi pokazuju koliko je danas ozbiljno ugrožena fizička sigurnost novinara i medijskih radnika u Srbiji, a o čemu smo zajedno sa ostalim novinarskim i medijskim udruženjima svakodnevno obaveštavali javnost.

Još jednom ponavljamo da je ovaj fizički napad direktna posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju ili odugovlače slučajeve i reakcije.

Napad je i posledica neprestane kampanje targetoranja neistomišljenjika i medija, koju svaki dan slušamo iz poslaničkih klupa i sa najviših državnih funkcija. Ovim kampanjama i targetiranjem novinara kao neprijatelja Srbije, država je napravila atmosferu u kojoj je legitimno počiniti ovakav napad.

O napadu će NDNV obavestiti domaće i strane organizacije, a Milinoviću ćemo ponuditi i pravnu pomoć.

16. april 2021. Novi Sad
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email