Poziv za mlade novinare i studente novinarstva da se prijave na projekat ‘Digital Natives Combating Dangerous Narratives in Western Balkans’

Cilj projekta je okupljanje mladih novinara i novinarki iz Srbije i mladih aktivista i aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine.

19. Mar 2021

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskom organizacijom Zaboravljena djeca rata poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 26 godina, da se prijave na projekat ‘Digital Natives Combating Dangerous Narratives in Western Balkans’ čiji je cilj okupljanje mladih novinara i novinarki iz Srbije i mladih aktivista i aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine koji će biti realizovan uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i Evropske unije.

Projekat će se sastojati od online seminara i studijske posete Sarajevu i Potočarima. Na online interaktivnom seminaru mladi će imati priliku da  razmenjuju stavove, uče o istorijskim činjenicama u vezi sa ratovima u bivšoj Jugoslaviji, praksi izveštavanja o ratnim dešavanjima tokom devedesetih, kao i o medijskoj pismenosti i dezinformacijama gde će naučiti kako da kreiraju medijske sadržaje i na taj način pomognu proces suočavanja s prošlošću u regionu. Seminar će podrazumevati i  trening o medijskoj produkciji gde će naučiti kako da kreiraju medijske sadržaje i na taj način pomognu proces suočavanja s prošlošću u regionu. 

Studijsku posetu Sarajevu i Potočarima nakon online seminara podrazumeva usvajanje znanja o ratnoj prošlosti u bivšoj Jugoslaviji na praktičnim primerima, kao i timski rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa prošlošću regiona, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.   

Zainteresovani se mogu prijaviti na projekat popunjavanjem formulara na ovom linku do 7. aprila do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da prijavu dostave na vreme. 

 

Kontakt osoba:

Divna Prusac

divna.prusac@ndnv.flywheelsites.com 

 

Nezavisno društvo novinara Vojvodine i partnerska organizacija Zaboravljena djeca rata podržani su od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) kroz Četvrti otvoreni poziv za pojektne predloge koji kofinansira Evropska unija.


Print Friendly, PDF & Email