NDNV usvojilo politiku rodne ravnopravnosti

NDNV je usvojilo politiku rodne ravnopravnosti

14. Mar 2021

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) usvojilo je politiku rodne ravnopravnosti i istaklo da je ponosno što u upravljačkim i nadzornim telima tog udruženja ima oko 60 odsto žena.

„Ova politika postaje sastavni deo našeg rada, sada i u vidu jasnih pravila. Ključno je reći, a još bitnije je da to činimo i kroz rad, da je rodna ravnopravnost deo naše organizacione kulture”, reakao je agenciji Beta predsednik NDNV-a Norbert Šinković.

Dodao je da “naravno, uvek ima šta da se popravi”, i obećao da će NDNV aktivno raditi ispravljanju mogućih nedostataka.

“Ponosan sam na to da u upravljačkim i nadzornim telima našeg Društva trenutno imamo  oko 60 posto žena“, kazao je Šinković.

“NDNV se kroz svoje javno delovanje i interne dokumente najoštrije suprotstavlja medijskom izveštavanju koje sadrži mizoginiju, seksizam, rodne stereotipe, diskriminaciju žena i umanjuje razmere rodno zasnovanog nasilja, ili ga relativizuje”, navodi se, između ostalog, u politici rodne ravnopravnosti koju je usvojio NDNV.

Dodaje se da menadžment NDNV-a, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, mora da poseduje specijalna znanja iz oblasti rodne ravnopravnosti, kako bi je pravilno primenili u ogranizaciji.

Print Friendly, PDF & Email