NDNV: Zaštititi autonomiju redakcije slovačkog lista „Hlas ľudu“ od političkih sukoba

NDNV poziva političke stranke i aktere da omoguće nesmetan i profesionalan rad medijske kuće i uredništva slovačkog lista „Hlas ľudu“

24. Feb 2021

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) poziva političke stranke i aktere da omoguće nesmetan i profesionalan rad medijske kuće i uredništva slovačkog lista „Hlas ľudu“.

Nerazjašnjene smene na čelu te medijske kuće koje su postale deo rada „Hlas ľudu“ ugrožavaju rad te kuće ali i same redakcije, i jasno pokazuju neophodnost regulisanja statusa medija čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalih manjina.

Smena direktorke te kuće Ane Huđanove i sukob na relaciji Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine sa jedne strane i Upravnog odbora tog medija sa druge strane, urušavaju rad i ugled tog lista na slovačkom jeziku.

NDNV poziva političke stranke da se suzdrže od upliva u rad redakcije, i da neslaganja u rukovodstvu ne koriste kao politički pritisak na kolege i koleginice u redakciji „Hlas L’udu“.

Pozivamo i građane i građanke iz slovačke zajednice, ali i sve ostale, da podignu glas protiv urušavanja medijskih sloboda, jer bez kvalitetnog informisanja, nema ni kontrole ostvarivanja javnog interesa.

NDNV poziva kolege i koleginice u toj redakciji da o urušavanju autonomije lista i o mogućim političkim uticajima obaveštavaju javnost.

24.02.2021. Novi Sad                                                         
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email