NDNV predstavlja publikaciju “Izveštavanje o migrantima – Između manipulacije i etike”

NDNV organizuje onlajn predstavljanje publikacije “Izveštavanje o migrantima - Između manipulacije i etike”.

24. Feb 2021

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine u četvrtak, 25. februara 2021, sa početkom u 11 časova putem platforme Zoom predstaviće publikaciju “Izveštavanje o migrantima – Između manipulacije i etike” koja je nastala u okviru projekta “Digitalno poverenje – Novinari protiv dezinformacija o migrantima”. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo.

Na konferenciji učestvuju autori publikacije Smiljana Milinkov, Stefan Janjić i Natalija Jakovljević, a moderatorka skupa je koordinatorka projekta Sandra Maksimović.

Osim publikacije, biće prezentovani tekstovi učesnika projekta koji su od početka septembra do kraja decembra 2020. godine pratili izveštavanje o migrantima i migrantskim pitanjima i pisali o lažnim vestima i diskriminatornim narativima u domaćim medijima.

Takođe, NDNV će na događaju imenovati pet lokalnih poverenika koji će biti u direktnom kontaktu sa novinarima i urednicima lokalnih medija, ali i sa građanima iz tih sredina i koji će nastaviti da reaguju na neprofesionalno izveštavanje o migrantskoj populaciji. Cilj projekta jeste suzbijanje medijskog neprofesionalizma i ksenofobije kada je u pitanju izveštavanje o ovoj temi.

Pozivamo vas da učestvujete na događaju, informišete se o neprofesionalnim praksama izveštavanja o migrantskoj populaciji i saznate kako bi novinari, urednici, regulatorna tela i državne institucije trebalo da informišu o migrantskim pitanjima u Srbiji.

Uključite se na onlajn događaj putem Zoom linka (Meeting ID: 938 5615 9415).

Print Friendly, PDF & Email