NDNV: Komemoracija Petru Petroviću u sredu, 03. februara

Komemoracija u znak sećanja na Petra Petrovića u sredu, 03. februara u 12.00 časova, u amfiteatru Spensa

01. Feb 2021

Reading Time: < 1 minute

U znak sećanja na dragog kolegu, istaknutog novinara i bivšeg predsednika naše organizacije Petra Petrovića Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuje komemoraciju u sredu, 03. februara u 12.00 časova, u amfiteatru Spensa.
Naš dragi kolega i prijatelj, borac za etičko i nezavisno novinarstvo napustio nas je 29. januara posle duže bolesti, a sahrana će se održati sutra u 15.30 časova na novosadskom Novom groblju.

Petar Petrović bio je izuzetan novinar i urednik, ostavio je neizbrisiv trag u novinarstvu i borbi za medijske slobode

Rođen je u Varvarinu 18. aprila 1946. godine. Predsednik NDNV-a bio je od 2000. do 2004. godine u dva mandata.

Bio je dugogodišnji glavni urednik dnevnika listova Dnevnik i Naša borbe, te vojvođanskog nedeljnika Nezavisni koji je tokom devedestih godina bio gotovo jedini glas protiv nacionalističke i ratnohuškače politike.

Naš Pera bio je novinar i urednik u pravom smislu te reči. Umeo je da sasluša novinara i da ga posavetuje. Bio je principijelan i dosledan u odbrani novinarske profesije i štitio je svoje novinare od političkih napada i pritisaka. Bio je učitelj i uzor mladim novinara i veliki borac za slobodu medija, istinu i pravdu.

Njegova beskompromisna borba tokom devedesetih za etičko novinarstvo, a nakon pada režima Slobodana Miloševića za podizanje kvaliteta lista Dnevnik, ostaće trajno u pamćenju novinarske zajednice.

 

(Nezavisno društvo novinara Vojvodine)

Print Friendly, PDF & Email