NDNV: Zaustaviti kampanju protiv urednika „Pančevo SiTi“

NDNV izražava punu podršku uredniku portala „Pančevo SiTi“ Nenadu Živkoviću.

07. Jan 2021

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osuđuje kampanju diskreditacije protiv urednika sajta „Pančevo SiTi“ Nenada Živkovića, koja se pojavom novih opskurnih portala i dalje nastavlja.

Živković je već duže vreme na meti različitih lokalnih medija i portala, na kojima se iznose laži i klevete na njegov račun. U najnovijoj objavi na jednom od portala iznose optužbe da je „špijun“ i “strani plaćenik“, kao i da je „podvodio decu kroz projekte“.

Ovo je samo još jedan pokušaj da ga, nazivajući pogrdnim imenima, nepoznati autori diskredituju, a time i ugroze njegovu bezbednost.

NDNV izražava punu podršku uredniku portala „Pančevo SiTi“ Nenadu Živkoviću.

Pozivamo građane i građanke da stanu u odbranu novinara koji svojim imenom i prezimenom objavljuje tekstove, i da ga zaštite od daljih napada. Isto tako, sa posebnom pažnjom pratimo sudske procese protiv onih, koji su u proteklom periodu širili laži i uvrede o Živkoviću.

Upozoravamo takođe političke aktere da pod hitno prestanu da podgrevaju atmosferu mržnje u društvu novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao, koja bi vrlo lako mogla da preraste u nasilje prema svima koji misle i govore drugačije i zbog toga se javno targetiraju kao neprijatelji države.

07.01.2021.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email