Gruhonjić: Apsurdno je da Tanjug i dalje postoji

"Tanjugu se sprema potpuno pretvaranje u propagandnu mašineriju režima”

26. Dec 2020

Reading Time: < 1 minute

Programski direktor Nezavisnog društva Novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić izjavio je da je “apsurdno” da novinska agencija Tanjug još uvek postoji, iako je prošlo pet godina od kada je tadašnji predsednik vlade Aleksandar Vučić potpisao odluku o gašenju Tanjuga.

„Pričati da je nešto ugašeno, a da postoji je apsurdno. Prvo su ga ugasili pa su se prisetili da ne bi bilo loše da imaju sopstvenu državnu agenciju i odlučili su da ne poštuju sopstvene odluke i zakone”, rekao je Gruhonjić za TV N1.

Na pitanje da li će Tanjug sada biti privatizovan, kao što su pisali pojedini mediji, on je kazao da se Tanjugu “sprema potpuno pretvaranje u propagandnu mašineriju režima”.

“Tanjug je priča koja je sramota, koja uništava sve ostale agencije na tržištu, jer se one takmiče sa nepostojećom agencijom koja dobija ozbiljne novce iz budžeta”, rekao je Gruhonjić.

Dodao je da se stalno nalazimo u kampanji koju diktira Srpska napredna stranka i naveo da niko ne zna kada će i koji će izbori biti raspisani.

„Ko zna koja je njihova računica, da li će se čekati predsednički izbori ili će parlamentarni biti pre. Sve zavisi od jednog čoveka – Vučića. Taj čovek razume i reaguje samo na pritisak spolja. S druge strane, lopta je u opozicionom dvorištu, opozicija mora da izvrši pritisak. A kako sada izgleda, to nije pritisak već sramota kako opozicija deluje. To je politička abeceda, da biste bili politički faktor, morate da imate infrastrukturu, da razgovarate s građanima. A oni ne mogu između sebe da se dogovore da li je danas subota ili nedelja“, rekao je Gruhonjić.

(Autonomija/N1)

Print Friendly, PDF & Email