Poziv za mlade novinare i studente novinarstva na interaktivni onlajn trening “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici”

NDNV u saradnji sa partnerskim organizacijama YIHR Srbija i forumZFD Srbija poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije da se prijave na interaktivni onlajn trening “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici”.

12. Nov 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija)  i forumZFD Srbija poziva mlade novinare i novinarke i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na interaktivni onlajn trening “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici” koji će se održati 27, 28. i 29. novembra na platformi Zoom.

Novinari i novinarke će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 25 godina nakon genocida u Srebrenici, kao i da spoznaju značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću. Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara i novinarki sa sudski utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i procesu i izazovima tranzicione pravde u Srbiji.

Trening podrazumeva i rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.   

Zainteresovani se mogu prijaviti na seminar popunjavanjem formulara na ovom linku do 23. novembra do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da prijavu dostave na vreme. 

 

Kontakt osoba: Divna Prusac, divnapru@gmail.com

 

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Print Friendly, PDF & Email