“Tačka okupljanja”: Kampanja za prikupljanje sredstava za lokalnu medijsku scenu

"Tačka okupljanja": Kampanja za prikupljanje sredstava za lokalnu medijsku scenu trajaće od 2. do 12. oktobra 2020 godine.

02. Oct 2020

Reading Time: 2 minutes

Poštovane koleginice i kolege,

NDNV i pet lokalnih medija iz Vojvodine udružili su se kako bi zajedno rasli, razvijali se i objavljivali kvalitetne informacije. Okupili smo se oko zajedničkog stava da je nezavisno novinarstvo na lokalnom nivou danas važnije i potrebnije nego ikada, jer mainstream mediji uporno zaboravljaju da postoje građani koji žive i van velikih centara, poput Beograda ili Novog Sada. Naš napor da se udružimo kako bi podržali jedni druge ispostavio se kao najbolji alat za cilj koji smo sebi postavili.

Naša medijska zajednica sada broji Magločistač iz Subotice, Storyteller iz Bačkog Petrovca, Fabriku kreativnosti i Agrosmart iz Novog Sada, kao i Pančevo Si Ti iz Pančeva. Tokom proteklih godinu dana zajedno smo uspeli da povećamo produkciju, da sprovedemo zajedničke kampanje, da povećamo broj klikova i čitalaca, da naučimo različite nove formate, te da izveštavamo u javnom interesu sredine u kojoj funkcionišemo. Osim toga, ogromno znanje i iskustvo sada prenosimo dalje, kako bi kvalitetni lokalni mediji počeli da se pojavljuju širom Vojvodine.

U ovaj proces želimo da uključimo građane i publiku. Oni su naša najvažnija podrška, koja razume da novinarstvo i informacije nisu besplatne, odnosno da su to “najskuplji i najvažniji” resursi za život u današnjem društvu.

Zato smo pokrenuli novu opciju za donacije građana na platformi donations.ndnv.org, koja omogućava doniranje u zajednički fond “Tačka okupljanja”. Sav novac prikupljen u ovaj fond, biće raspoređen lokalnim medijima iz partnerske mreže, kako bi nastavili da rade na rešavanju problema i postali šampioni nezavisnog informisanja u svojim lokalnim sredinama.

Pozivamo vas da nastavite da podržavate rad nezavisnih lokalnih medija kroz donacije u fond “Tačka okupljanja”, koji se nalazi na sledećem linku.

Kampanja za prikupljanje sredstava za lokalnu medijsku scenu trajaće od 2. do 12. oktobra 2020 godine. Cilj kampanje je da se kroz donacije publike i građana obezbedi opstanak pet medija u narednim mesecima. Svako od medija svoju publiku će redovno obaveštavati o tome na šta je utrošen novac, i učiniti im dostupne tekstove, video priloge i ostale materijale, koji su nastali zahvaljujući njihovim donacijama.

Pratite kampanju i na društvenim mrežama, gde kroz kratak video serijal možete saznati više informacija o svakom mediju posebno, o samoj kampanji, kao i o načinu na koji je udruživanje u “Tačku okupljanja” donelo nove vrednosti i saradnju na lokalnu medijsku scenu.

Pozivamo vas da kolegijalno donirate, ali i da izveštavate o ovom važnom poduhvatu. Kontakt osoba je šefica kampanje Svetlana Paramentić 0600310096, ceca.paramentic@ndnv.flywheelsites.com

Srdačan pozdrav,

NDNV tim

Print Friendly, PDF & Email