NDNV organizuje onlajn konferenciju “Koga su birali manjinski mediji 2020. godine”

NDNV na onlajn konferenciji predstavlja publikaciju "Koga su birali manjiski mediji - Informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu izbora i postizbornih aktivnosti 2020".

28. Sep 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine u četvrtak, 1. oktobra 2020. god., u podne na onlajn konferenciji predstavlja publikaciju “Koga su birali manjiski mediji – Informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu izbora i postizbornih aktivnosti 2020”, koja je nastala u okviru projekta “Unapređivanje sistema javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u svetlu izbora i postizbornih aktivnosti” Ministarstva kulture i informisanja.

Na konferenciji učestvuju analitičari i medijski profesionalci Smiljana Milinkov i Čaba Presburger, a moderator skupa je programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.

NDNV je tokom izbornog procesa 2020. godine u Srbiji, pratio izveštavanje i rad manjinskih medija u Vojvodini. Kao rezultat predanog rada naših istraživača i analitičara, nastala je pomenuta publikacija. Cilj istraživanja i publikacije je da se obrati posebna pažnja na izveštavanje manjinskih medija u Vojvodini tokom predizborne kampanje, ali i nakon izbora koji su u Srbiji održani 21. jula 2020. godine.

Pozivamo vas da zajedno sa našim stručnjacima i novinarima pokrenemo debatu, da podelimo iskustva i da kroz konstruktivan dijalog predložimo moguće ideje za regulaciju, samoregulaciju i kontinuirano poštovanje Kodeksa novinara Srbije kada se radi o izveštavanju tokom izbornih procesa.

Link za uključenje: https://zoom.us/j/93625377192
Meeting ID: 936 2537 7192

Print Friendly, PDF & Email