Propao izbor za direktora, Bujošević ostaje na čelu RTS-a kao v.d.

Biće raspisan novi konkurs za direktora

19. Aug 2020

Reading Time: < 1 minute

Upravni odbor Radio-Televizije Srbije nije danas izabrao novog generalnog direktora tog javnog medijskog servisa, potvrđeno je za Nova.rs.

To znači da će biti raspisan novi konkurs za direktora, a u međuvremenu će najverovatnije dosadašnji generalni direktor Dragan Bujošević ostati na toj funkciji kao vršilac dužnosti.

Za generalnog direktora javnog servisa prethodno su samo dva kandidata ispunila uslove konkursa – snimatelj i direktor fotografije Vasko Vasović i odgovorni urednik PGP-a Marko Milutinović, ali nijedan danas nije dobio dvotrećinsku većinu.

Kako je juče izjavio predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić o generalnom direktoru odlučuje se u dve etape, jer članovi UO prvo boduju kandidate, a zatim glasaju.

Prethodno su Vasović i Milutinović na posebnoj sednici UO izložili program i plan razvoja RTS-a za mandatni period.

“Ako kandidat dobije dvotrećinsku većinu od ukupnog broja članova UO, generalni direktor je izabran. Ukoliko nijedan kandidat ne dobije potrebnu većinu, raspisuje se novi konkurs“, rekao je Vuletić.

Međutim, ni Vasović, ni Milutinović danas na sednici UO RTS nisu dobili dvotrećinsku većinu.

Podsetimo, UO RTS-a 6. jula saopštio da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, prijave Vasovića i Milutinovića u formalno-pravnom smislu ispunjavaju uslove konkursa.

Među prijavama koje nisu ušle uži krug bila je i prijava Dragana Bujoševića, koji je generalni direktor RTS-a od 2015. godine. Njegova prijava na konkurs nije potpisana, saopštio je tada Upravni odbor RTS-a. Inače, od odluke o raspisivanju konkursa do izbora novog, on je na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

(Nova.rs, foto: Beta)

Print Friendly, PDF & Email