RTV: Četiri radnika koja su zaražena koronom su na bolovanju

Saopštenje sa sastanka rukovodstva RTV-a i Sindikata Nezavisnost

02. Jul 2020

Reading Time: < 1 minute

Četiri zaposlena u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) koji su pozitivni na virus korona nalaze se na bolovanju, saopštila je danas ta medijska kuća.

“Njihovi kontakti postupili su u skladu sa instrukcijama zdravstvenih ustanova”, navodi se u saopštenju za javnost sa sastanka rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata Nezavisnost.

Direktor Centra za korporativnu bezbednost RTV-a Branislav Đurić rekao je da je u RTV-u, od momenta kada je u Srbiji registrovan virus korona, uspostavljen sistem, koji je u skladu sa zvaničnim merama i preporukama.

Kako je zaključeno na današnjem sastanku, RTV će formirati Odbor za bezbednost i zdravlje, s ciljem da ode “korak dalje” u zaštiti svbojih zaposlenih.

“Želja rukovodstva RTV-a je da, i pored svih preduzetih mera zaštite od pojave i širenja zaraze i spremnosti za razgovor i saradnju sa sindikatima, i formalno precizira obaveze odbora, u kojem bi tri člana predložili reprezentativni sindikati, a dva člana poslodavac. Cilj je, složili su se učesnici sastanka, da svi zajedno učestvuju i doprinesu povećanju zdravstvene zaštite radnika”, navodi se u saopštenju za javnost.

Sastanak rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata Nezavisnost usledio je nakoh što je sindikat juče od rukovodstva zatražio da im hitno dostavi podatke o tome da li u kolektivu RTV-a ima zaraženih virusom korona.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email